Nieuws

ICBR publiceert aanbevelingen om microverontreinigingen in de Rijn en zijn zijrivieren effectief te verminderen

08 februari 2019

De Internationale Commissie ter Bescherming van de Rijn (ICBR) heeft aanbevelingen opgesteld hoe de landen in het Rijnstroomgebied de emissies van microverontreinigingen naar het water verder kunnen verminderen. Hierbij gaat het met name om reducties op de gebieden inzameling en behandeling van stedelijk afvalwater, landbouw, industrie en MKB. In onze huidige maatschappij worden telkens nieuwe … Verder lezen “ICBR publiceert aanbevelingen om microverontreinigingen in de Rijn en zijn zijrivieren effectief te verminderen”

Enorme plastic walvis op weg naar Utrecht

29 november 2018

In de Catharijnesingel voor TivoliVredenburg zal binnenkort een enorme, plastic walvis verschijnen – gemaakt van vijf ton zwerfval uit de oceaan bij Hawaii. Op initiatief van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht komt het kunstwerk voor zes maanden naar Utrecht. “Deze walvis staat symbool voor ons onderzoek naar duurzaam … Verder lezen “Enorme plastic walvis op weg naar Utrecht”

Kierbesluit treedt in werking

15 november 2018

Op 15 november, de dag waarop de Haringvlietsluizen 47 jaar bestaan, stelt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) samen met haar bestuurlijke partners van Waterschap Hollandse Delta en Evides Waterbedrijf het Kierbesluit officieel in werking. Dit betekent niet dat op die dag de sluizen opengaan. Dat gebeurt alleen als de rivierwaterafvoer hoog genoeg is. … Verder lezen “Kierbesluit treedt in werking”