Nieuws

RIWA: verbeter lozingsvergunningen voor een schonere Rijn

06 september 2020

In 2019 zijn in de Rijn opnieuw tientallen stoffen als industriële chemicaliën, geneesmiddelenresten, bestrijdingsmiddelen en afbraakproducten aangetroffen. Dit in hogere concentraties dan de streefwaarden van het European River Memorandum (ERM). Dit meldt RIWA-Rijn in haar jaarrapport over 2019. In dit rapport is de waterkwaliteit in het Nederlandse deel van het Rijnstroomgebied in kaart gebracht. RIWA … Verder lezen “RIWA: verbeter lozingsvergunningen voor een schonere Rijn”

Vernieuwd Europees Rivierenmemorandum op Wereldwaterdag gepubliceerd

22 maart 2020

      De Europese coalitie van drinkwaterbedrijven ziet de eenvoudige zuivering voor de productie van drinkwater in gevaar en dringt erop aan dat de streefwaarden in oppervlaktewater worden nageleefd om zich aan te passen aan de klimaatverandering. De ERM-coalitie heeft het European River Memorandum 2020 (ERM) gepubliceerd. De ERM-coalitie bestaat uit de verenigingen van … Verder lezen “Vernieuwd Europees Rivierenmemorandum op Wereldwaterdag gepubliceerd”

Eindelijk concrete doelen voor de reductie van microverontreiniging in de Rijn

04 maart 2020

De concentraties microverontreiniging in de Rijn moeten de komende twintig jaar met minstens dertig procent afnemen. Dit hebben de ministers van de landen in het stroomgebied van de Rijn op 13 februari afgesproken tijdens de Rijnministersconferentie in Amsterdam. “Daar zijn we heel blij mee”, reageert Gerard Stroomberg, directeur van RIWA-Rijn. Met de vaststelling van concrete, … Verder lezen “Eindelijk concrete doelen voor de reductie van microverontreiniging in de Rijn”