Nieuws

ILT: betere bescherming waterkwaliteit noodzakelijk

19 juni 2024

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een signaalrapportage gepubliceerd waarin zij aangeeft dat betere bescherming van de waterkwaliteit noodzakelijk is. Zij stelt dat vergunningverlening, toezicht en handhaving te weinig grip hebben op emissies van probleemstoffen, waardoor het niet lukt om de waterkwaliteit voldoende te verbeteren. De uitkomsten van dit rapport verrassen ons niet, RIWA-Rijn … Verder lezen “ILT: betere bescherming waterkwaliteit noodzakelijk”

PFAS: Een Uitdaging voor Waterbedrijven

06 juni 2024

PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen) vormen een groeiende zorg voor waterbedrijven wereldwijd. Deze stoffen, bekend om hun water- en vetafstotende eigenschappen, worden gebruikt in een breed scala aan producten, van kookgerei tot waterafstotende kleding. Maar hun persistentie in het milieu en mogelijke gezondheidsrisico’s maken ze een uitdaging voor de waterkwaliteit. De Britse organisatie CHEM Trust heeft … Verder lezen “PFAS: Een Uitdaging voor Waterbedrijven”

Verhoogde concentraties dimethenamide in de Rijn bij Bad Godesberg

05 juni 2024

Op 23 mei jl. heeft het Landesamt für Natur, Umwelt und Verbraucherschutz Nordrhein-Westfalen (LANUV) verhoogde concentraties van de gewasbeschermingsmiddelen dimethenamide en metolachloor gemeld in de Rijn bij Bad Godesberg. Sinds 17 mei 2024 zijn deze verhoogde waarden waargenomen bij Rijn-kilometer 647,5 aan de linkeroever. Aan de rechteroever, bij Bad Honnef (Rijn-kilometer 640), werden aanvankelijk geen … Verder lezen “Verhoogde concentraties dimethenamide in de Rijn bij Bad Godesberg”