Nieuws

Vernieuwd Europees Rivierenmemorandum op Wereldwaterdag gepubliceerd

22 maart 2020

      De Europese coalitie van drinkwaterbedrijven ziet de eenvoudige zuivering voor de productie van drinkwater in gevaar en dringt erop aan dat de streefwaarden in oppervlaktewater worden nageleefd om zich aan te passen aan de klimaatverandering. De ERM-coalitie heeft het European River Memorandum 2020 (ERM) gepubliceerd. De ERM-coalitie bestaat uit de verenigingen van … Verder lezen “Vernieuwd Europees Rivierenmemorandum op Wereldwaterdag gepubliceerd”

Eindelijk concrete doelen voor de reductie van microverontreiniging in de Rijn

04 maart 2020

De concentraties microverontreiniging in de Rijn moeten de komende twintig jaar met minstens dertig procent afnemen. Dit hebben de ministers van de landen in het stroomgebied van de Rijn op 13 februari afgesproken tijdens de Rijnministersconferentie in Amsterdam. “Daar zijn we heel blij mee”, reageert Gerard Stroomberg, directeur van RIWA-Rijn. Met de vaststelling van concrete, … Verder lezen “Eindelijk concrete doelen voor de reductie van microverontreiniging in de Rijn”

16e Rijnministersconferentie in Amsterdam

13 februari 2020

Op 13 februari 2020 vindt in Amsterdam de 16e Rijnministersconferentie plaats. Het is een vervolg op de conferentie van Bazel in 2013. De conferentie zal worden voorgezeten door de Nederlandse minister van Milieu, Van Nieuwenhuizen. De milieuministers van de acht Rijnoeverstaten en de Europese Unie zijn hiervoor uitgenodigd. Met het aantreden van directeur Veronica Manfredi … Verder lezen “16e Rijnministersconferentie in Amsterdam”