Nieuws

RIWA: stel strengere eisen aan moeilijk afbreekbare stoffen

06 september 2021

Terwijl in het milieu de concentratie van sommige ongewenste stoffen afneemt, komen nieuwe stoffen daarvoor in de plaats. Ook stoffen die al langer aan banden zijn gelegd, zoals PFOS en PFOA, worden nog jarenlang teruggevonden in het milieu omdat ze persistent zijn. Deze zogeheten forever chemicals horen niet thuis in het milieu en de bronnen … Verder lezen “RIWA: stel strengere eisen aan moeilijk afbreekbare stoffen”

Na 70 jaar RIWA blijft beschermen van Rijn en Maas essentieel

15 juni 2021

Op 15 juni 2021 bestaat de Vereniging van Rivierwaterbedrijven RIWA 70 jaar. Op die datum in 1951 kwamen de directeuren van “vier grote rivierwaterbedrijven in Nederland” voor het eerst bij elkaar. Het doel was “om gezamenlijk het probleem van de verontreiniging van de Rijn te bestuderen en om tezamen als één de Regering van advies … Verder lezen “Na 70 jaar RIWA blijft beschermen van Rijn en Maas essentieel”

Combineren van onderzoek en wetgeving voor water- en drinkwaterbescherming

05 mei 2021

Samen met Harrie Timmer van Vewin heeft André Bannink namens RIWA een artikel geschreven voor het Duitse vakblad Gas Wasserfach Wasser Abwasser over het combineren van wetenschap en wet- en regelgeving om drinkwaterbronnen te beschermen. Dit artikel staat in het aprilnummer en is in het Duits te verkrijgen via deze link: https://gwf-wasser.de/produkt/gemeinsame-anwendung-von-forschung-und-gesetzen-fuer-den-gewaesser-und-trinkwasserschutz/. Er is ook … Verder lezen “Combineren van onderzoek en wetgeving voor water- en drinkwaterbescherming”