Nieuws

Na 70 jaar RIWA blijft beschermen van Rijn en Maas essentieel

15 juni 2021

Op 15 juni 2021 bestaat de Vereniging van Rivierwaterbedrijven RIWA 70 jaar. Op die datum in 1951 kwamen de directeuren van “vier grote rivierwaterbedrijven in Nederland” voor het eerst bij elkaar. Het doel was “om gezamenlijk het probleem van de verontreiniging van de Rijn te bestuderen en om tezamen als één de Regering van advies … Verder lezen “Na 70 jaar RIWA blijft beschermen van Rijn en Maas essentieel”

Combineren van onderzoek en wetgeving voor water- en drinkwaterbescherming

05 mei 2021

Samen met Harrie Timmer van Vewin heeft André Bannink namens RIWA een artikel geschreven voor het Duitse vakblad Gas Wasserfach Wasser Abwasser over het combineren van wetenschap en wet- en regelgeving om drinkwaterbronnen te beschermen. Dit artikel staat in het aprilnummer en is in het Duits te verkrijgen via deze link: https://gwf-wasser.de/produkt/gemeinsame-anwendung-von-forschung-und-gesetzen-fuer-den-gewaesser-und-trinkwasserschutz/. Er zal ook … Verder lezen “Combineren van onderzoek en wetgeving voor water- en drinkwaterbescherming”

RIWA: verbeter lozingsvergunningen voor een schonere Rijn

06 september 2020

In 2019 zijn in de Rijn opnieuw tientallen stoffen als industriële chemicaliën, geneesmiddelenresten, bestrijdingsmiddelen en afbraakproducten aangetroffen. Dit in hogere concentraties dan de streefwaarden van het European River Memorandum (ERM). Dit meldt RIWA-Rijn in haar jaarrapport over 2019. In dit rapport is de waterkwaliteit in het Nederlandse deel van het Rijnstroomgebied in kaart gebracht. RIWA … Verder lezen “RIWA: verbeter lozingsvergunningen voor een schonere Rijn”