Nieuws

Rijn nog steeds belast met medicijnresten en industriële en huishoudelijke stoffen

25 september 2022

De drinkwaterbedrijven in Nederland leveren een grote inspanning om schoon en gezond drinkwater te leveren. Uitgangspunt hoort daarbij te zijn dat onze bron, de Rijn, vrij is van vervuilende stoffen. Uit onze jaarlijkse rapportage blijkt dit echter niet het geval te zijn, we zien zelfs dat de zuiveringsopgave nog steeds toeneemt. Dit terwijl de Europese … Verder lezen “Rijn nog steeds belast met medicijnresten en industriële en huishoudelijke stoffen”

RIWA-Rijn geeft presentatie op BWK-Rijndag in Rees

15 september 2022

Op de 4e BWK-Rijndag, 29 september in Rees, presenteert RIWA-Rijn: Een drinkwater zuiveringsopgave-index voor de Rijn, hoe aan artikel 7.3 van de KRW kan worden voldaan. [Er zijn nog plaatsen beschikbaar]. Meer informatie is te vinden op de volgende website:https://bwk-nrw.de/4-bwk-rheintag-nutzungskonflikte-klimaanpassung-und-hochwasserschutz-am-rhein/ en in de flyer

RIWA: doel 30% minder lozingen in de Rijn nog buiten beeld

04 september 2022

RIWA-Rijn pleit voor extra inspanningen om het 30%-reductiedoel voor emissies naar de Rijn in 2040 te halen, nu duidelijk is dat voor 41% van de stoffen het halen van die doelstelling buiten beeld blijft. Ook in 2021 werden weer tientallen stoffen in de Rijn aangetroffen in hogere concentraties dan de streefwaarden uit het European River … Verder lezen “RIWA: doel 30% minder lozingen in de Rijn nog buiten beeld”