Nieuws

RIWA-Rijn: Waterkwaliteit Rijn verbetert niet

02 september 2019

2018 kende een groot neerslagtekort in combinatie met een lage waterafvoer van de Rijn, zo blijkt uit het vandaag verschenen jaarrapport 2018 van RIWA-Rijn. De langdurige periode van droogte liet zien hoe kwetsbaar we zijn, met enerzijds de oprukkende verzilting vanaf de Noordzee en anderzijds de lage afvoer op de rivier waardoor concentraties van verontreinigingen … Verder lezen “RIWA-Rijn: Waterkwaliteit Rijn verbetert niet”

Een nieuw begin – de ICBR bereidt zich voor op de toekomst

06 juli 2019

Op 4 en 5 juli 2019 vond de jaarlijkse Plenaire Vergadering van de Internationale Commissie ter Bescherming van de Rijn (ICBR) in Malbun, Liechtenstein plaats. Er werd vooral gesproken over de voorbereiding van de Rijnministersconferentie in februari 2020 en in het bijzonder over het nieuwe programma “Rijn 2040” dat zal worden vastgesteld. De ICBR heeft … Verder lezen “Een nieuw begin – de ICBR bereidt zich voor op de toekomst”

Documentaire over het Rijnwater

20 juni 2019

Het Duitse tv-programma Quarks besteedt aandacht aan de waterkwaliteit van de Rijn in hun aflevering van 18 juni: ‘De dood veronderstelde rivier: Hoe goed is het Rijnwater vandaag de dag?’ 50 jaar geleden dreven duizenden vergiftigde vissen over de Rijn. De Rijn was dood. Maar al voor deze massale sterfte werd de Rijn beschouwd als … Verder lezen “Documentaire over het Rijnwater”