Nieuws

RIWA-Rijn: Waterkwaliteit Rijn blijft achter bij doelstellingen

04 september 2023

Er moet meer gedaan worden om de waterkwaliteit van de Rijn te verbeteren. Daarvoor pleit RIWA-Rijn, het samenwerkingsverband van drinkwaterbedrijven die oppervlaktewater uit de Rijn gebruiken voor de bereiding van drinkwater, in haar jaarrapport 2022. Ook in 2022 werden weer tientallen stoffen in de Rijn aangetroffen in hogere concentraties dan de streefwaarden uit het European … Verder lezen “RIWA-Rijn: Waterkwaliteit Rijn blijft achter bij doelstellingen”

Schone drinkwaterbronnen: Een veel vergeten doel van de kaderrichtlijn water

11 mei 2023

Vanmiddag presenteert de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (Rli) zijn advies ‘Goed water goed geregeld’. Daarin wordt beschreven welke maatregelen nodig zijn om ervoor te zorgen dat Nederland in 2027 voldoet aan de eisen van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Wanneer Nederland de doelen niet haalt, is de kans groot dat Nederland te maken … Verder lezen “Schone drinkwaterbronnen: Een veel vergeten doel van de kaderrichtlijn water”

RIWA-Rijn participates in UN 2023 Water Conference in New York

20 maart 2023

The UN 2023 Water Conference will take place in New York on 22-24 March. RIWA-Rijn will participate in the conference. To help us out during this event, we invited students from the Technical University in Delft (studying wastewater treatment, drinking water purification or water safety) to join our delegation. A diverse, multinational, multi-ethnic, multi-gender group … Verder lezen “RIWA-Rijn participates in UN 2023 Water Conference in New York”